Nahajate se tukaj

Yokohama s podporo motornim športom v 2020

Podjetje Yokohama Rubber Co., Ltd. je danes sporočilo svoje plane za podporo motornim športom v letošnjem letu.

Japonsko prvenstvo SUPER FORMULA

Yokohama pnevmatike so že od leta 2016 kontrolne pnevmatike za japonsko prvenstvo v SUPER FORMULI, kar želijo nadaljevati tudi v letu 2020, z dobavo ADVAN pnevmatik. Model ADVAN A005 se bo tako uporabljal za dirke na suhih progah, A006 pa na mokrih progah. Tudi to leto bodo dobavljene pnevmatike v dimenziji 270/620R13 za sprednja kolesa, zadaj pa bodo v dimenziji 360/620R13.

Prvenstvo SUPER FORMULA LIGHTS

Yokohama bo dobavljala pnevmatike za japonsko prvenstvo serije SUPER FORMULA LIGHTS, ki je z letožnjim letom nova serija tekmovanj kot naslednik prejšnjega japonskega prvenstva FORMULA 3, ki je postalo znano kot odskočna deska, da postaneš vrhunski voznik. Dobaljali bodo ADVAN A005 za dirke na suhi progi, ADVAN A006 pa za dirke na mokri. Sprednje pnevmatike bodo dimenzije 200/50VR13, zadnje pa 240/45VR13.

SUPER -FJ

Yokohama Rubber bo znova dobavljala svoje dirkalne pnevmatike ADVAN kot kontrolno pnevmatiko za japonsko dirkalno serijo Super-FJ DORMULA, domače regionalno prvenstvo, ki ga je ustanovila Japonska avtomobilska zveza (Japan Automobile Federation - JAF). Letna serija vključuje dirke, ki se odvijajo na večjih dirkališčih po Japonski, od Tohokuja na severu do Kyushuja na jugu.

SUPER GT

SUPER GT dirke so tekmovanja v dveh razredih in sicer GT500 in GT300. V GT500 prevladujejo delovne ekipe večjih proizvajalcev avtomobilov, medtem ko so ekipe GT300 ponavadi bolj raznolike. Avtomobili v razredu GT500 imajo poenoteno specifikacijo Class 1, ki je običajno v uporabi pri  nemškem seriji Deutsche Tourenwagen Masters (DTM, German Touring Car Masters). V GT300 pa se primerjajo avtomobili izdelani pretežno Japonskem in v tujini, razdelimo pa jih lahko nekako v tri skupine:

  1. avtomobili proizvajalcev, ki ustrezajo mednarodni FIA GT3 specifikaciji;
  2. unikatni JAF-GT avtomobili;
  3. tako imenovana skupina "Mother Chassis".

Kot leta 2019 bo Yokohama tudi letos sponzorirala tri ekipe v razredu GT500 in številne v razredu GT300

Nürburgring 24-urna vzdržljivostna dirka

Yokohama bo v 24-urni vzdržljivostni dirku na Nürburgrinu, ki velja za eno najzahtevnejših dirkalnih prog na svetu. Nürburgring ali "Ring" je motoristični kompleks s kapacitetami za 150.000 obiskovalcev v mestu Nürburg, v Nemčiji. Odlikuje ga progaza Grand Prix, zgrajena leta 1984, ter precej daljša proga Nordschleife ali "Severna zanka", ki je bila zgrajena v dvajsetih letih 20. stoletja okoli vasi in srednjeveškega gradu Nürburg v gorah Eifel. 

Tudi letošnje leto na zmago ciljata ekipa KONDO RACING ter WALKENHORST v BMW-jevih dirkalnikih na Yokohaminih pnevmatikah. Ekipa KONDO je prvič tekmovala lani in pristala na skupnem devetem mestu,  kar je najvišji rezultat za katerokoli japonsko ekipo. Yokohama bo dobavila pnevmatike ADVAN A005 za suhe ter A006 za mokre razmere na dirkališču.

Regionalna in nacionalna serija TCR

Tudi v 2020 bo Yokohama Rubber dobavljala ADVAN kontrolne pnevmatike za regionalno in nacionalno serijo TCR (touring car race), ki se bo odvijala v raznih državah po svetu. Poleg serije TCR na Japonskem, bodo regionalne dirke v TCR Europe in TCR Easter Europe potekale na Yokohaminih pnevmatikah, kot tudi nacionalne - TCR Iberico, TCR Benelux,TCR Germany, TCR Scandinavia in TCR Russia. Dimenzije dobavljenih pnevmatik ADVAN A005 (za suhe proge)  in ADVAN A006 (za mokre proge) bodo vse enake: 205/660R18.

Off-road dirke

Yokohama bo ponovno dobavljala GEOLANDAR pnevmatike za pickup-e in SUV-je ekipam, ki se bodo udeleževale off-road dirk po celem svetu, vključno s puščavnimi dirkami v Severni Ameriki in v Asia Cross Country Rally, v juhovzhodni Aziji.

Karting dirke

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje z ekipami, ki tekmujejo v top-level OK razredu v All Japan Karting Championship prvenstvu, ki je najboljša dirkaška serija v državi. Na svoji poti do zmage bodo ekipe uporabljale ADVAN pnevmatike. Dodatno pa bo Yokohama sponzorirala FP-Junior Cadets kategorijo japonskega prvenstva Japanese Junior Karting Championship, z dobavo kontrolnih pnevmatik ADVAN SLJ (ADJ) za dirke na suhih stezah.

Yokohama tako še vedno z navdušenjem podpira dirkalne ekipe v dogodkih po celem svetu. Podatki, ki so bili pridobljeni z uporabo Yokohaminih pnevmatik, pod zahtevnimi pogoji motornih športov, prispevajo k razvoju pnevmatik za vsakdanjo uporabo. Novice o rezultatih in uspehih pa se bo dalo najti na Yokohamini spletni strani, na Yokohama Rubber kanalu na YouTube-u ter ostalih socialnih omrežjih.

O nas

Famm Co. d.o.o.
Obrtna cona Logatec 10a
1370 Logatec
www.fammco.si
info@yokohama-online.si

Prijava na novice

Spoštovani, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) vas seznanjamo, da vaše elektronske naslove uporabljamo samo za namene obveščanja o novostih na naši spletni strani www.yokohama-online.si. Pri tem ravnamo skrbno in vaših elektronskih naslovov ne obdelujemo in ne uporabljamo za nobene druge namene. Prosimo vas, da označite, da se strinjate z načinom obveščanja:

S klikom na spodnji gumb potrdite, da želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh. Če elektronskih sporočil kasneje ne boste več želeli prejemati, se lahko vedno odjavite preko povezave v nogi vsakega elektronskega sporočila ali pa nam pošljete zahtevek za izbris na spletnaprodaja@fammcommerce.si

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.