Nahajate se tukaj

Yokohama prejela nagrado za posebne dosežke v tehnologiji

Yokohama za aerodinamično tehnologijo prejela nagrado za posebne dosežke  

Yokohama Rubber Co. je v svetu že poznana kot  podjetje, ki veliko investira v napredno tehnologijo in razvoj svojih izdelkov. Lani je javnosti že predstavila novost v aerodinamični tehnologiji z dodatno zmanjšanim zračnim uporom pnevmatik med gibanjem in občutno manjšim kotalnim hrupom. Nadaljnje raziskave je Yokohama izvajala v sodelovanju z japonskim Institutom za vesolje in astronavtiko (ISAS), ki deluje pod okvirom japonske vesoljske agencije (JAXA) ter z ministrstvom za izobraževanje. Znanstvena raziskava je potekala z uporabo posebne računalniške tehnologije HPCI (High Performance Computing Infrastructure), s katero so s pomočjo simulacije ugotovili, kako površina na bočni strani pnevmatike preprečuje turbulenco in s tem zmanjšuje zračni upor ter hrup pnevmatike. Analiza izjemnega števila in količine podatkov je potekala na Univerzi Tohoku v centru za kibernetiko, Yokohama pa jo bo v prihodnosti uporabila pri zasnovi novih naprednih pnevmatik. Sodelovanje vseh so nagradili z nagrado za posebne dosežke, ki jo podeljuje japonska Organizacija za razvoj organizacijskih sistemov in tehnologij (RIST).   

Več o nagradi na tyrepress.com.

O nas

Famm Co. d.o.o.
Obrtna cona Logatec 10a
1370 Logatec
www.fammco.si
info@yokohama-online.si

Prijava na novice

Spoštovani, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) vas seznanjamo, da vaše elektronske naslove uporabljamo samo za namene obveščanja o novostih na naši spletni strani www.yokohama-online.si. Pri tem ravnamo skrbno in vaših elektronskih naslovov ne obdelujemo in ne uporabljamo za nobene druge namene. Prosimo vas, da označite, da se strinjate z načinom obveščanja:

S klikom na spodnji gumb potrdite, da želite prejemati obvestila o novostih na naših spletnih straneh. Če elektronskih sporočil kasneje ne boste več želeli prejemati, se lahko vedno odjavite preko povezave v nogi vsakega elektronskega sporočila ali pa nam pošljete zahtevek za izbris na spletnaprodaja@fammcommerce.si

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.