Nahajate se tukaj

Pomarančno olje v pnevmatikah Yokohama

V splošnem pnevmatike vsebujejo približno 10% olja, glede na svojo težo. Obstajajo številni razlogi za dodajanje olja, predvsem pa se nanašajo na doseganje določenih lastnosti samega delovanja pnevmatike. Običajno je teh 10% olja pridobljenega izključno iz naftnih derivatov, vsi pa vemo, da svet teži k bolj zelenemu načinu delovanja, in sicer na vseh področjih.  

Ideja uporabe alternativnih olj ni nova. Yokohama na ta način deluje že več kot 20 let, in sicer iz različnih razlogov. V nekaterih modelih ga uporablja, ker pnevmatikam  dovoljuje ohranjati stabilno lepljivost, česar posledica je bolj predvidljivo zaviranje. Z drugimi besedami, pnevmatika je bolj odporna na visokih temperaturah. Pomarančno olje pomaga stabilizirati interkacijo naravnih sestavin v pnevmatiki s sintetičnimi.

V svoji pnevmatikah Yokohama uporablja pomarančno olje, ker zmanjšuje kotalni upor, kar povečuje ekonomičnost z gorivom, hkrati pa zagotavlja dober oprijem. Pomarančno olje izboljšuje mikrofleksibilnost - način s katerim gumena zmes “sodeluje” s teksturo asfalta.  

Pnevmatike zagotavljajo dobro vožnjo. Nudijo tiho delovanje na avtocesti in nizko obrabo. Zagotovljen je oprijem, še posebno v ovinkih, hkrati pa nudijo natančen občutek za krmiljenje.

 

O nas

Famm Co. d.o.o.
Obrtna cona Logatec 10a
1370 Logatec
www.fammco.si
info@yokohama-online.si